3 tips til at spare penge som studerende

3 tips til at spare penge som studerende

Det kan være økonomisk stramt at være studerende. De fleste lever udelukkende på deres SU, og hvis du bor i en af de større studiebyer såsom København, Århus eller Odense, kan huslejen hurtigt blive dyr. Det kan derfor være svært at få udgifter og indtægter til at stemme overens.

Hvis du har svært brug for ekstra penge en måned, kan du tage en mindre lån, så du har lettere ved at komme igennem dagene. Tjek siden om lån her. Der er dog også andre måder at skrabe penge sammen på. Her er der 3 tips til, hvordan du sparer penge som studerende.

1.      Madbudget

En af de poster, som ofte trækker meget på kontoen, er madbudgettet. Selvom du kan lægge et klart budget over, hvor meget du må bruge, er der hurtigt brugt en hel del mere end det. Det er nemlig svært at holde overblik over, hvor meget der egentlig bruges på maden i løbet af en uge eller måned. Derfor er et rigtig godt tip at nøjedes med at handle ind en gang om ugen. På den måde skal du ikke udregne på en masse småbeløb, men kan tage udgangspunkt i den ene indkøbstur. Det skaber et godt overblik, og fordi du ikke er i supermarkedet ofte, ender du heller ikke med at lave en lang række af impulskøb.

2.      Huslejen

Det er som sagt meget dyrt at leje lejligheder i større byer, og denne udgift er uden tvivl den største. Det er derfor en god idé at overveje at bo sammen med en eller flere personer. På den måde står du ikke alene med alle udgifter til en lejlighed, men kan dele den med dine roomies. Det er en oplagt måde at spare penge på som studerende, samtidig med at du bygger et godt fællesskab og socialt netværk.

3.      Rabat

Selvom du som studerende har en lav indkomst, skal du naturligvis også kunne gå ud engang i mellem og nyde et måltid mad eller en drink med dine venner. Her er der rigtig mange steder, som tilbyder rabat til studerende.